mandag den 2. juli 2012

"21 jump street" anmeldelse

"21 jump street" er seriøst en fed film. Hvis du vil grine næsten hele vejen igennem filmen og den tager gode emner i filmen. Noget som man faktisk kommer til at tænke mere over! Jeg synes klart den er en film værd at se. Der er jo også noget lækkert at se på hele vejen igennem, resten tror jeg godt i kan regne ud - hvis I kigger på billedet ;-) Den er fra 2012, så den er ret ny. "Vores to hovedpersoner er tydeligvis inspireret af tv-seriens to mandlige frontfigurer, hvis venskab var mindst lige så meget i fokus som deres politi-arbejde. 
Jonah Hill og Channing Tatums vidt forskellige skikkelser får vi optegnet nogle svært stereotype fyre. Den ene lille, kvik og usikker på sig selv – den anden det stik modsatte. Et umage par, der syv år efter, de er gået ud af samme skole, pludselig bliver venner, fordi de opdager, de kan hjælpe hinanden. 
Vi fanger dem på politiakademiet og følger dem på deres første opgave sammen efter uddannelsen. Og den går helt galt for dem – i så høj grad at de bliver forflyttet til en anden afdeling, nemlig den på 21 Jump Street, hvor deres nye chef, Captain Dickson, lægger en masse kræfter i at fortælle, hvor idéforladt det er med at genbruge gamle programmer.
Mens resten af handlingen udspiller sig på Sagan High School, hvor et nyt og farligt stof florerer mellem de studerende, og som makkerparret har fået til opgave at finde bagmanden til, får vi egentlig serveret en øm fortælling om to unge mænd, der skal lære at respektere hinanden. 
For den tidligere kiksede Schmidt ender blandt de populære elever på Sagan, hvorimod den tidligere sportsdyrker Jenko må indpasse sig hos nørderne. Der er altså tale om både en buddy- og ombytningskomedie på samme tid. 
Med Michael Bacalls kække manuskript og Hill og Tatum i centrum er man virkelig i festligt selskab. De herrer er begge fremragende komikere – især sidstnævntes evner vil muligvis overraske nogle – og filmen virker netop så overbevisende på grund af deres følsomme sammenspil og dynamik. 
‘21 Jump Street’ er instrueret af duoen, der stod bag den mindst lige så morsomme animationsfilm ‘Det regner med frikadeller’, Phil Lord og Chris Miller, og de har formået at lægge sig i grænselandet af hyldest og satire. Meget i stil med hvad Edgar Wright gjorde med Frost og Pegg i ‘Hot Fuzz’. 
Der blev også klaget over manglende biljagter og eksplosioner i første akt og leveret i tredje, og præcis det samme udnytter ‘21 Jump Street’ sig af – i overdreven stil. 
Det er ofte pjattet og voldeligt, når Schmidt og Jenko forsøger at udføre deres arbejde, men den selvbevidste tone og den hæmningsløse holdning er samtidig pokkers charmerende, og som både selvstændigt værk og genfortolkning er slutresultatet stærkt underholdende."
Skrevet af metroxpress, fordi jeg synes de forklarede det bedre end jeg. Sorry.
Her er traileren til filmen. 

1 kommentar:

Nanna H sagde ...

Kan anbefales!
Jeg var flad af grin da jeg så den men samtidig savlede jeg over Channing Tattum! MUMS :))

//Nanna H.

www.blogbyhau.com