mandag den 2. september 2013

10 frugter der gør dig slank & 5 frugter som let gør dig tyk


 • Pære:
Kalorier: 54 kcal
Sukker: 10,9 gram
Kostfibre: 3,2 gram
Blodsukkerpåvirkning: Meget lav.

Sunde kvaliteter: Pæren er et meget blodsukkervenligt måltid, fordi størstedelen af energien stammer fra fruktose (Frugtsukker), som først skal forbi leveren, inden det kan konverteres til egentlig blodsukker. Du får desuden god mæted og en velfungerende fordøjelse med mange kostfibre.


 • Æble:
Kalorier: 52 kcal
Sukker: 10,7 gram
Kostfibre: 2,2 gram
Blodsukkerpåvirkning: Meget lav.

Sunde kvaliteter:  Æblet imponerer ikke på vitaminer og mineraler, men til gengæld scorer det højt på, at det er billigt og nemt at spise i større mængder. Selv om kalorieindholdet er højt, er blodsukkerpåvirkningen meget lav. Det skyldes bl.a. en høj andel af frugtsukker (fruktose), der ikke påvirker blodsukkeret så voldsomt.


 • Blåbær:

Kalorier: 48 kcal
Sukker: 8,7 gram
Kostfibre: 2,8 gram
Blodsukkerpåvirkning: Lav.

Sunde kvaliteter:  De blå bær er propfyldt med C-vitaminer, som du bl.a. har stor gavn af, når du træner. Vitaminet er nemlig en nøgleingrediens i udviklingen af de sejelastiske fibre, der styrker dine led og sener. Blåbær giver dig også en masse anthocyaniner, der hører til naturens kraftigste antioxidanter.


 • Cantaloupemelon:

Kalorier: 36 kcal
Sukker: 7,3 gram
Kostfibre: 0,9 gram
Blodsukkerpåvirkning: Lav

Sunde kvaliteter: Cantal er meget kaloriefattig, og så bugner den af C-vitamin - 300 gram dækker hele dit dags behov af det vigtige vitamin. Du får også en masse kalium, der gavner dit blodtryk.


 • Hindbær: 

Kalorier: 54 kcal
Sukker: 6,9 gram
Kostfibre: 4,4 gram,
Blodsukkerpåvirkning: Meget lav.

Sunde kvaliteter: Hindbær er tætpakket med mikroskopiske plantestoffer der styrker dit immunforsvar og beskytter dig imod inflammation. Ny forskning peger desuden på, at rheosmin - ét af de aktive stoffer - kan øde forbrændingen i fedtcellerne.


 • Honningmelon: 

Kalorier: 23 kcal
Sukker: 4,3 gram
Kostfibre: 0,7 gram,
Blodsukkerpåvirkning: Ekstrem lav.

Sunde kvaliteter: Den meget lave kalorietæthed gør et stykke honningmelon til perfekt slankemad. Du får også en pæn portion C-vitaminer og en stribe vigtige mineraler.


 • Jordbær:

Kalorier: 41 kcal
Sukker: 7,3 gram
Kostfibre: 1,5 gram,
Blodsukkerpåvirkning: Meget lav.

Sunde kvaliteter: Selv om bærrene er søde, inderholde de meget lav glukose, som er den form for sukker, der påvirker blodsukkeret. Bare 100 gram jordbær dækker hele dit dags behov for C-vitaminer og giver dig 6-7 procent af dine kostfibre.


 • Abrikos: 

Kalorier: 41 kcal
Sukker: 7,8 gram
Kostfibre: 1,6 gram,
Blodsukkerpåvirkning: Lav.

Sunde kvaliteter: Takket være det lave energiindhold kan du spise løs af de friske abrikoser uden at bekymre dig om at springe kaloriebudgettet. Abrikoser giver også en masse betacaroten, der beskytter dig mod øjensygdomme. 

 • Blomme:
Kalorier: 43 kcal
Sukker: 8,6 gram
Kostfibre: 1,6 gram,
Blodsukkerpåvirkning: Lav.

Sunde kvaliteter: Indholdet af immunforsvaret styrkende plantestoffer er tårnhøjt, og kun med små mængder glukose i det saftige frugtkød er blommen venlig ved dit blodsukker. 

 • Grape: 
Kalorier: 43 kcal
Sukker: 8,4 gram
Kostfibre: 1,4 gram,
Blodsukkerpåvirkning: Meget lav.

Sunde kvaliteter: Den syrlige frugt er især effektiv til at beskytte kredsløbet. Den indeholder nemlig store mængder af aktive, der sænker mængden af skadeligt LDL-kolesterol og triglycerid med henholdsvis 16 og 27 procent. Ligesom andre citrusfrugter er grapefrugten en fin kilde til frugtsyrer, om er gode for fordøjelsen. .


5 frugter, som let gør dig tyk:
Modpolen til de 10 low carb-venligste frugter finder du primært i de tropiske frugter.Der er en god grund til de smager dejlig sødt: Masser af sukker & kalorier. Faktisk får du næsten fem gange så meget sukker fra de værste frugter og mere end dobbelt så mange kalorier som fra frugtkurvens 10 dukse. Så tager du hensyn til din vægt, gælder det om at nyde de lokkende high carb-frugter i begrænsede mængder. 

 •  Figen: Sukkerindholdet nærmere sig de 20 gram, og det medfører voldsomt mange kalorier og en kraftig blodsukker påvirkning.
 • Granatæble: Det er vist meget godt, at det er svært at spise de røde saftbomber i helt store mængder for sukkerindholdet på 16,6 er tårnhøjt. 
 • Mango: Næsten 15 gram sukker pr. 100 gram skyder kalorieindholdet i vejret og belaster blodsukkeret hårdt.
 • Vindruer: Den søde smag kommer ikke af ingenting, for sukkerindholdet er på 13,3 gram og løber op i en masse kalorier. 
 • Ananas: 11,6 gram sukker er forholdsvis meget. Især fordi det er nemt at spise store mængder af frugten, når man først har skåret hul på den. 


Ingen kommentarer: