mandag den 21. oktober 2013

Gode råd til at komme i gang med at træne og få en god livsstil :-)

Jeg skrev på min facebook side, som du kan finde her
"Noget der irriterer mig, det er når de mennesker som vejer (lidt?) for meget brokker sig over de vejer for meget! Men at de intet gør ved det.. Men at de fortsætter med det de hele tiden har gjort, og derefter trøste spiser! I stedet for at man brokker sig og derefter gør som man plejer, så ændre dine vaner og gør noget for at tabe dig. Det kan være pisse svært, I know! Men hvis man virkelig vil t
abe sig, så gør man også noget ved det. Hvis du er træt af at veje for meget og faktisk trænger til det, så gør noget ved det..

Denne status går ud til dem som ingen problemer med at tabe sig eller dem som ingen grund til at lade vær' med at gør noget ved det, hvis de virkelig er så utilfredse. Jeg vil dog lige sige jeg intet har imod folk som er buttet/tyk/what-ever, men jeg er bare er træt af at høre folk som brokker sig over deres vægt, og de kan gør noget ved det - men at de ikke gør noget ved det! Alt for mange brokker sig over ting, som de faktisk KAN gør noget ved og nu snakker min emnet træning.
(Hvis I vil have det uddybet, så sig endelig til..)Mine læsere skrev efter jeg havde skrevet statussen, at jeg meget gerne måtte lave et indlæg om hvordan man kom i gang med træning, hvis man var gået i stå og ikke kunne komme i gang igen. Så lovede jeg ville prøve at lave indlæg, med nogle råd og tanker omkring det! Jeg skriver dette efter mine egne råd, tanker og ideér, så jeg er ikke ekspert på dette område. Jeg går bare personligt selv op i træning, og så vil jeg føre mine egne erfaringer videre, og skal siges at min træning fungere og det går ret godt for mig!

Engang da jeg var mindre, der gik jeg ikke særlig meget op i træning som jeg gør nu. Men vidste jo at jeg skulle i gang med træning, men det var stadig svært for mig. Fordi jeg jo ikke rigtig interesserede mig for det og man magtede det ikke rigtigt og fandt på en masse undskyldninger, right? Det kender alle jo. Men jeg skulle i gang. Ingen dårlige undskyldninger! Og så kom jeg faktisk i gang bl.a. pga. nogle råd. Og nu går det rigtig godt for mig, og min træning er en del af mig nu, og jeg tænker over hvad jeg spiser og tænker på min træning. Træning har forandret mig, men kun i den gode retning og det er fantastisk og jeg er så glad for jeg tog mig sammen dengang og kom i gang. 


- Dog skal man også nyde livet, og give sig selv lov engang imellem! Ellers bliver det ikke "sjovt" og så opgiver man hurtigt og så er den "død" dér. Jeg træner personligt selv op til 4 gange om ugen, hvis jeg kan komme til det! Jeg kan ikke leve uden min træning nu. Træning gør også utrolig meget ved humøret, det gør en glad også og er godt for en helbred. Træning er bare vigtigt i det hele taget for én.


Men her er nogle råd:


 • Ta' cyklen i stedet for bilen eller bussen. Meget billigere & sundere. (Du spare penge oveni, god ting!)
 • Istedet for at købe slik, så køb (Dette er blot et fx, der findes mange muligheder) Gulderoder og agurker, og noget til at dip til at putte på, så det ikke bliver så "kedeligt". Evt. guacamole til dip, det smager virkelig godt. Eller nogle sunde nødder. 
 • Sæt motivations sedler op, det kan være alt fra nogle billeder nogle steder hvor du kigger tit. Du behøver jo ikke ligefrem at sætte plakater op, men sedler et sted og evt. nogle billeder på væggen med det, det er jo alt efter hvad man er til. Jeg har personligt ikke hængt billeder op, men jeg har små sedler nogle steder som ikke hænger på væggen.
 • Smid alle de usunde ting ud som du har i dit køkken, det kan gør utrolig meget. Så bliver du ikke så nemt fristet! Og når du så er ude at handle, så gå udenom slik afdelingen/den usunde afdeling. 
 • Det hjælper rigtig meget at sætte sig et mål og så gå efter det. Men vær' nu realistisk, og ikke sats alt for meget og bliv skuffet. 
 • Det er forskelligt hvorfor folk vil træne. Nogen gør det fordi de vil tabe sig og andre gør det fordi det er godt for en i det hele taget. Spørg' i dit fitness center hvad der er bedst for DIG! Vær' ikke pinlig over det, det er bare godt at få hjælp, så man faktisk kan komme i gang.
 • Hvis du er en af dem som går meget i byen, og drikker alkohol, så drop det. Alkohol er ikke godt for ens træning! 
 • Ha' altid koldt vand i køleskabet.
 • Hvis du virkelig er tørstig. Så sluk tørsten i vand, og ikke sodavand fx. 
 • Hvis du er typen der godt kan lide kontrol, og se hvor meget du egentlig går fx. Så køb evt. en skridttæller, og sæt en mål hvor mange skridt du vil gå hver dag. At gå aftentur med en, eller med musik i ørene er altså også hyggeligt. Og det gør altså mere end du tror.
 • Er du en person der har svært ved at komme afsted alene? Så hiv da med, og aftal hvornår I skal træne. Så får man måske også lettere ved at komme afsted når det ikke er alene.
 • Hvis du er typen der er alene, så skaf noget musik med gang i - der gør du har lyst til at gå amok i centeret og træne ordenlig igennem.
 • Smid alle de usunde ting ud som du har i dit køkken, det kan gør utrolig meget. Så bliver du ikke så nemt fristet! Og når du så er ude at handle, så gå udenom slik afdelingen/den usunde afdeling
 • Søg efter nogle lækre sunde opskrifter. Der er et hav af lækre sunde opskrifter på nettet. Det behøver jo ikke bare salat, men der findes faktisk en masse ting der er sundt og man kan spise utrolig mange ting som man gerne "må" spise når man er på kur/tænker over hvad man spiser. Nogle folk tror kun det er salat man må spise når man er på kur, men nej.. Der er virkelig mange lækre ting man må spise. Og det ser altså tit mere lækkert ud end det fedende mad. Just sayin' ;-)


  Det er nogle af rådene der har hjulpet mig, så jeg siger dem videre til jer - og håber lidt det kan hjælpe jer. Hvis I vil have flere råd, så kontakt mig på: camillajbblog@gmail.com - min blogmail.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Godt indlæg. Jeg har en tilføjelse :)

"Smid alle de usunde ting ud som du har i dit køkken, det kan gør utrolig meget. Så bliver du ikke så nemt fristet! Og når du så er ude at handle, så gå udenom slik afdelingen/den usunde afdeling."

- Et vigtigt tip i den forbindelse - du ved det sikkert allerede - gå aldrig i byen på tom mave! Man er aldrig så fristet til at smide dyre og dumme, tomme kalorier i kurven, som når maven rumler højere end fornuften ^^"

// Janni aka Gulde <>< Gulde.dk