søndag den 13. oktober 2013

Bloggere & respekt.

Nu elsker jeg jo at sidde og kigge på forskellige blogs. Det er forskellige blogs, da jeg ikke kun læser en slags. Men den slags blogge der fanger mig mest, det er faktisk den personlige blogge. Der findes så utrolig mange mode blogge, indretnings blogge, osv. Jeg siger bestemt ikke det er en dårlig ting, fordi jeg følger også den slags blogge. Men jeg kan nu godt lide blogge som er personlige, og som ikke kun handler om mode, indretning, deres outfit, osv.  Men dem som bruger deres blogge som en slags online dagbog, dem som kommer med deres oplevelser, erfaringer, dem som lukker op og kommer med "personlige" ting om dem selv, som deler deres tanker, meninger, osv. Blogge hvor man faktisk virkelig lære dem at kende, og de lukker op for os alle sammen. Dem har jeg virkelig respekt for! Nogle blogs jeg følger, er der nogle jeg tænker: "Det der ville jeg aldrig have fortalt på min blog hvor ALLE kan læse dét." Det kræver virkelig noget at skrive sådan noget på en blog. Man kan nemt for de såkaldte haters, hvis man vælger at åbne på en blog. Men kan nemt for dumme og grimme kommentar på sin blog,  folk man ikke kender, kender nogle af ens sider, og man kender ikke dem. Jeg ville personligt aldrig skrive ting, som kunne mig få ned eller aldrig skrive ting som folk ville kunne bruge imod mig og som jeg faktisk ville blive ked af. Jeg skriver mange ting på denne blog, men jeg passer også på hvad jeg skriver om mig selv og nogle andre ting. Men de bloggere som vælger at åbne sig og fortælle visse ting om sig selv, og skrive nogle personlige ting om dem selv - jeg har virkelig respekt for det. Det kræver alligevel noget! Jeg vil klart sige dem som blogger (De seriøse bloggere, vil jeg nok sige) Nogle af dem bliver undervurderet. Vi bloggere skriver jo ikke "bare" ned, vi skriver jo ting. Vi giver noget af os selv, vi åbner op (Nogle mere end andre som sagt) for alle. I hvert fald hvis det er en offentligt blog. Nogle vil sikkert sige: "Jamen de vælger det jo selv." Og der tænker jeg: "Ja, men derfor skal de jo stadig have respekt for at de åbner sig op og skriver personlige ting når alle kan se/læse det." Er jeg den eneste som har den mening, eller?

3 kommentarer:

Jeanette Krohn Henriksen sagde ...

Super indlæg...
Jeg er også selv mest til de personlige blogs.. men det er vidst ret tydeligt da jeg også selv skriver ret personligt og er ret åben. Jeg passer dog meget på med hvad jeg skriver alligevel for jeg vil helst ikke støde nogen.. Så selv om jeg er så åben, så er der rigtig mange ting jeg ikke siger.

Jeg har aldrig rigtig haft nogen haters og hvis de kommer forbi min blog så tror jeg egentlig bare jeg sletter deres kommentar og ignorere dem. Min tid og mit liv er for kostbart til at lade mig påvirke af den slags.. jeg tænker også lidt om haters har noget med alder at gøre??? bare lige en tanke jeg fik.. men ved det ikke.. synes ofte det med haters sker på de yngre blogs.. måske er det en fordom jeg har.. man skal respektere hinanden og at vi alle er forskellige.. jeg vil ha lov til at skrive på min blog hvad jeg vil og hvis folk ikke kan li det, må de lade være med at kigge med.. ;)

Stephanie sagde ...

Dejligt indlæg. Og jeg må sige, at jeg er helt enig i det du skriver. Jeg kan jeg også bedst lide at læse personlige blogs, hvor det er bloggeren selv, der er i fokus. Dog har jeg problemer med min egen blog. Egentligt var meningen med den, at det skulle være en blog om mig (både mit personlige jeg, mit tøj, min indretning og så videre). Men jeg har problemer med at får taget hul på det med det personlige. Jeg føler at det er meget grænseoverskridende at skulle fortælle om mit allerinderste jeg. Så stor respekt til dem, der kan! Og jeg håber på selv at kunne få det aspekt ind som en mere integreret del af min blog.

Tak for et fint indlæg :-)

http://regnbuensende.dk/

Unknown sagde ...

Nej, bestemt ikke! Jeg nærer også en ganske pæn portion respekt for de bloggere, som giver noget af sig selv. Det kræver, om ikke andet, mod på eventuelt at blive angrebet og nedværdiget omkring de ting man lukker ud, sådan at åbne op. Folks grænser er jo forskellige, så hvad der er grænseoverskridende for den ene, er det måske ikke nødvendigvis for den anden.

Jeg skriver selv forholdsvis personligt (det bilder jeg mig i hvert fald ind), og har ganske vist også nogle tabu emner, som jeg ikke selv kan tage huld på. Men meget af det andet jeg deler, er ikke som sådan noget jeg har problemer med at folk ved om mig. Det er ingen hemmelighed. Dog er jeg også af og til klar over at nogle af de ting jeg lukker ud, ville kunne bruges på grimmeste vis mod mig, hvis folk havde lyst.

Jeg har dog ikke rigtigt kendt til det med haters - jo, et par ubehagelige beskeder hist og her, men det er det. Folk kan ikke såre dig uden din accept - ikke når det er fremmede, som ikke aner hvem du er, udover hvad du har skrevet dem. På det område kan jeg nemt lukke af. Måske en gang imellem blive gal og irriteret, men sjældent ked af det.

Men at udlevere sig selv på den måde, er helt sikkert krævende, og fortjener også i min verden respekt. God pointe, godt indlæg ;)

// Janni aka Gulde <>< Gulde.dk