søndag den 6. oktober 2013

Dét sprog vil jeg gerne lære ..

Jeg har altid synes at tegnsprog har været interessant, også selvom jeg ikke er døv. Men jeg synes det ville være rart at kunne, især hvis man støder på nogen som faktisk er døv og så man kan kommuniker med dem. Jeg har engang kunne meget lidt tegnsprog. Men kan ikke rigtig huske det mere desværre, og det er fordi jeg ikke rigtig har haft øvet eller "brugt" tegnsprog rigtig længe. Nu har jeg fået kontakt til 2 person som rent faktisk er døv, og skriver med dem bl.a. omkring dét, og de har sendt mig nogle videoer og billeder - for at kunne hjælpe mig, og så jeg faktisk kan lære det. Nogen mennesker vil sikkert undre sig over: "Hvad skal hun bruge det til?","Hvor tit støder man lige på nogle døve mennesker?", osv. Hvad jeg vil bruge det til, er netop hvis jeg støder på en, og så jeg faktisk som sagt kan kommuniker med dem. Bare fordi de døve, er de mennesker ligesom os andre, som sagtens kan høre. Hm, hvor tit man møder dem? Det er måske ikke hver eneste dag, men man møder dem jo. Jeg synes virkelig det er interessant at kunne tegnsprog i hvert fald. Plus at lære nogle at kende, det er i hvert fald ikke noget der afholder mig fra at lære personer at kende. Og de er jo flinke mennesker selvom de er døve. Så et af mine mål i fremtiden, det er at lære tegnsprog. Så hvis I kender nogle gode sider, hvor man lære det. Så må I  meget gerne sige til. Kender I nogle som er døve eller er I selv døve? :-) 

3 kommentarer:

Esra sagde ...

Ja tegnspråk ville vært nyttig pg morsomt å kunne :-)

Esra sagde ...

Det ville vært bra å kunne tegnspråk:-) selv om jeg ikke kjenner noen som er døve eller stumme

Unknown sagde ...

Jeg tror ikke jeg ville støde på mulighed for at bruge det, men jeg ville nu stadig synes det ville være sjovt at lære, om ikke andet så for hyggens skyld, og fordi det er ting der kan være sjovt at bringe på bane i samtaler. Jeg føler ikke behov for at være flydende, men ligesom med japansk synes jeg det kunne være sjovt at kunne lidt. Hmm, okay, måske ville jeg gerne være noglenlunde flydend på japansk, det er så noget andet.

Jeg kan faktisk også stadig et par tegn, mest fra førnævnte samtaler. Fx. skruer og Struer som vises éns. Eller Guldfisk, som jeg jo næsten er nød til at kunne ud fra mit kældenavn :P Jeg kan også stave mit eget navn, og lidt andet, men det er ikke alverden. Men det er dog ting jeg stadig husker ^^

// Janni aka Gulde <>< Gulde.dk